Chleb który zawsze się udaje

Fot. sds-studio / Shutterstock.com
Przepis na chleb
0,5 kg mąki (Typ 650)
0,5 kostki drożdży lub opakowanie drożdży instant
1 1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
300-450 ml wody
ziarna słonecznika, dyni lub zioła

Rozpuścić drożdże w  letniej wodzie z cukrem lub wsypać drożdże instant. Dodać do mąki w której jest sól i ziarna. Dodać wodę i wyrobić ciasto. Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (możemy tu użyć miski z Tupperware do wypieków, ale nie jest to konieczne) jak wyrośnie przenieść ciasto do foremki i piec w około 200 C godzinę.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

O mnie

Moje zdjęcie
Żyję tak, aby nigdy niczego nie żałować, a gdyby mogła przeżyć swoje życie drugi raz-abym nie chcieć zmienić w nim ani jednego dnia...

Obserwatorzy